Archikidz 2016: Ervaringen van kinderen en ouders

Fotografie: Jeannet Stassen

Fotografie: Jeannet Stassen

 

Meningen van kinderen

 

Archikidz was heel leuk. Ik heb hard gewerkt. Je werd door al die mensen goed geholpen met bouwen. Er waren ook echte architecten.

Ik heb een LUCHTBALLON-HUIS-OP-ZIJN-KOP gemaakt. Was wel moeilijk om die goed rond te krijgen.

Dolf was heel cool met die naald in de ballon.

Je moest soms wel wat lang wachten om spullen te pakken. Volgend jaar doe ik weer mee.

Danny 8 jaar

 

Archikidz wel heel leuk. Vooral in het begin met die muziek en spannend om met z’n allen naar boven te gaan. Dolf was heel leuk en grappig. Vooral dat met die ballon. Je moest er in geloven.

Soms moest ik wel lang wachten om de goede dingen te vinden. Het was daar druk.

Ik heb een SMILEY-HUIS gemaakt. Is heel mooi geworden.

Younes 9 jaar

 

Archikidz was heel erg leuk. Je moest goed luisteren naar de architect van je tafel, want anders wist je niet wat je moest doen. Er kwam ook een hele echte architect om dingen te vertellen. Dat was een leuke meneer en ik snapte alles heel goed.

Ook Dolf was heel grappig en om te lachen. Hij deed of alles net echt was met die naald in die ballon, maar het was een truc.

Je mocht daar zelf een heel gek huis maken. Ik heb een HUIS-OP-DE-KOP gemaakt met allerlei trapjes, Het leek een beetje op een tv.

Soms moest je wel een beetje lang wachten voor de knutseldingen kom pakken. Het was daar een beetje krap.

Aya 8 jaar

 

Meningen van ouders

 

Onze zoon vond het een fantastische middag. Normaliter is hij altijd wat verlegen bij onbekende mensen, maar hij heeft zich heel thuis gevoeld in die goede sfeer. Er was echt aandacht voor kinderen en we lieten hem met een gerust hart achter.

Als het volgend jaar weer georganiseerd wordt, doet hij zeker mee.

Een vader

 

Wat een geweldige organisatie, heel kindvriendelijk en ook “allemaal aardige grote mensen”, volgens mijn dochter.

Ze heeft het heel erg leuk gevonden. Ook het verhaal van de architect-die-het-ziekenhuis-gemaakt-heeft, maakte indruk op haar. Ze zei dat ze hem ook iets had durven vragen.

Jullie kunnen trots zijn op wat er stond, die middag.

Een moeder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken

Facebook

Volg ons op Facebook!

Donateurs gezocht

Archikidz is gratis en dus bereikbaar voor kinderen uit alle lagen van de bevolking – ook voor kinderen voor wie deelname aan een dergelijk evenement niet vanzelfsprekend is. Archikidz Enschede wordt mogelijk gemaakt door sponsoring en donaties. De organisatie en de begeleiding van de kinderen gebeurt geheel op vrijwillige basis. De organisatie werkt er hard aan om het benodigde budget tijdig bij elkaar te krijgen. Daarbij kunnen we alle hulp gebruiken. Je kun ons helpen door donateur te worden. Lees meer