Hoe gaat dat…..Archikidz?

Zaterdag 23 maart gaan om 12:30 de deuren open en ben je welkom bij het Archikidzfestijn.

Je bent tussen de 7-12 jaar en hebt je al eerder aangemeld via de website. Bij de balie kun je zien dat je naam op de lijst staat. Ook willen we van je weten of we het juiste telefoonnummer hebben van de persoon die we kunnen bellen als er iets is.

Het feest begint in Tetem, waar jij en 99 andere kinderen op een bijzondere manier welkom zullen worden geheten. Degene die jou gebracht heeft mag daar bij blijven, maar als jullie daarna naar De Museumfabriek gaan, sturen we alle grote mensen weg.

In de zaal krijg je een eigen plek aan één van de tafels en daar maak je kennis met ‘jouw’ architect. Zij of hij zal je eerst het thema van de dag vertellen en daarna aan de slag! Natuurlijk kun je er hulp bij vragen. Niet alleen heeft elke groep een architect, er lopen ook ‘handige helpers’ en ‘manusjes van alles’ rond voor al je vragen. Als je weet wat je wilt maken (je kunt je bouwwerk ook eerst tekenen), loop je naar de uitgifte-tafels en kies je de spullen (karton, papier, hout, touw, doosjes, dozen enz. enz.) je nodig hebt. Je mag ook met een ander kind of met een klein groepje samen werken.

Halverwege de middag komt er een bijzondere gast om iets te vertellen over zijn werk als architect en natuurlijk kun je hem vragen stellen. Ook is er een pauze. Om ongeveer 15:45 uur worden alle bouwwerken tentoongesteld en daar mogen alle grote mensen weer bij zijn. Om 16:00 uur gaat iedereen naar huis.

O ja, we gaan er vanuit dat je gegeten hebt, als je komt. Halverwege de middag krijg je drinken en wat te eten, maar het is geen maaltijd. En trek niet je mooiste kleren aan. Wij zorgen voor schorten als dat nodig is.

Veel plezier!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het aftellen is begonnen!

  • Archikidz 2019 over 65 dagen

Zoeken

Facebook

Volg ons op Facebook!

Recente berichten

Donateurs gezocht

Archikidz is gratis en dus bereikbaar voor kinderen uit alle lagen van de bevolking – ook voor kinderen voor wie deelname aan een dergelijk evenement niet vanzelfsprekend is. Archikidz Enschede wordt mogelijk gemaakt door sponsoring en donaties. De organisatie en de begeleiding van de kinderen gebeurt geheel op vrijwillige basis. De organisatie werkt er hard aan om het benodigde budget tijdig bij elkaar te krijgen. Daarbij kunnen we alle hulp gebruiken. Je kun ons helpen door donateur te worden. Lees meer